De spuisluis

                                  De Noordzee                                  

Terug naar stekken zuidwest

 χ  Geschikt voor beginners.
 χ  Makkelijk om te water te gaan.
  Stroming.
 χ   Dieper dan 30 meter.
    Ruime parkeergelegenheid.

Correctie getijdentabel Zierikzee:  HW. -0:25   LW. -0:20

Beste om te duiken: LW.

Heb je geen bezwaar om een lange wandeling te moeten maken dan moet je eens een duik bij de kulkenol gaan maken. Je moet je auto bij de zeelandbrug parkeren en dan over de dijk westwaarts richting de havenmond van Zierikzee lopen. Na ruim 850 meter bereik je de kulkenol die daar recht de Oosterschelde insteekt. Ga naar het einde van deze ongeveer 150 meter lange strekdam waar een soort van T-splitsing is te vinden. Hier ga je uiteindelijk te water om aan de duik te beginnen. Omdat deze stek vlak bij de haveningang van Zierikzee ligt zul je al snel op een grote diepte komen van ongeveer 35 meter. Maar daardoor zul je ook op moeten passen voor het drukke scheepvaartverkeer wat de haven in en uit gaat, dus zeker geen rechtstreekse opstijging van grote diepte maken. Rond de kop van de strekdam zijn vele stenen te vinden die zeer mooi begroeid zijn met ondermeer wieren, zakpijpen, sponzen en anemonen en tussen de stenen zijn altijd  wel zeekreeften, noordzeekrabben en verschillende soorten garnalen te vinden. Verder zwemmen tussen de wieren altijd wel zwartooglipvissen rond en dikwijls kun je hier ook diklipharders en zeebaarzen aantreffen.

Om de lange wandeling niet terug te hoeven maken kun je er ook voor kiezen om een driftduik richting de zeelandbrug te maken.

 

Vanuit Bruinisse volg je de N59 richting Zierikzee. Bij de stoplichten vlak voor Zierikzee ga je linksaf richting Goes en bij de volgende stoplichten weer rechtsaf naar Zierikzee. Je bevind je nu in de Julianastraat waar je de tweede weg linksaf gaat. Dit is het Groene weegje die je volgt met een bocht naar rechts en een bocht naar links. Na deze bocht naar links bevind je jezelf op de Straalweg die je rechtdoor blijft volgen ook al lijkt deze weg naar rechts te gaan. Aan het eind van de Straalweg rijdt je het talud van de zeelandbrug op waar je rechtsaf de parkeerplaats op gaat.

 

 

Terug naar stekken zuidwest